Valentijnsdag, de verjaardag van de Soleccino

Vorig jaar, toen we een tijdje in Berlijn woonden, gingen Anna en ik uit eten in de wijk Prenzlauer Berg. We hadden een heel leuke Italiaan gevonden, I Due Forni. Licht anarchistisch, maar dat is normaal in Berlijn. Toen we binnenkwamen kreeg Anna een roos van de bediening!

We waren onder de indruk van dit leuke en bijzondere gebaar, wanneer gebeurt er nou zoiets, we waren verbaasd. We kregen een fijn tafeltje, en langzaamaan kwamen er nog veel meer stelletjes binnen. En alle dames kregen een roos! Toen pas begon het ons te dagen dat het Valentijnsdag was! Dat hadden we ons de hele dag nog niet gerealiseerd, en het was al half zeven ’s avonds. Haha, we hebben er hard om gelachen, en hadden zo een leuke start van een geweldige, gezellige en romantische avond!

De pizza's waren hartvormig op deze speciale dag
De pizza’s waren hartvormig op deze speciale dag

Aan het eind, we zaten al aan het dessert, viel ons oog op een poster van een mooie Italiaanse dame, die ’s werelds lekkerste cappuccino aanprees. En op dat moment ontstond het idee voor de Soleccino, een espresso-apparaat dat werkt op zonlicht. Onder het genot van een paar capuccino’s hebben we die avond nog een hele tijd gebrainstormd over hoe het zou kunnen werken, hoe het er uit zou kunnen zien, en wat we er allemaal mee zouden kunnen doen. Het begin was gemaakt.

Na deze eerste stappen zijn er nog veel gemaakt. Er zijn het afgelopen jaar allerlei ideeën en ontwerpen voorbijgekomen! Soms lag het tijden stil en dan kwam er weer een nieuw inzicht of een nieuwe aanpassing, of een totaal andere manier om het voor elkaar te krijgen (waarover je ook in het vorige blog kan lezen).

Vaak weet je niet meer waar en wanneer je een idee voor het eerst kreeg. Maar we weten het wel voor dit idee. Het begon op een -onverwacht- romantisch avondje, bij een leuke Italiaan, in Berlijn, op Valentijnsdag!

Eerste schetsen van de Soleccino, toen nog Solaccino geheten
De eerste schetsen van de Soleccino, toen nog Solaccino geheten, nu een jaar geleden!
Advertenties

2 gedachtes over “Valentijnsdag, de verjaardag van de Soleccino

  1. Hai Rick, als ik al niet een fan van je was, werd ik het nu. Ik geniet van je kleine levensverhaaltjes en je overpeinzingen. Geef je een seintje waar en wanneer je soleccino te koop is? Warme groet, ook voor Anna. Frieda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s