Lezing ‘Werken met de Kracht van Zonlicht’

Aanstaande zaterdag houd ik een lezing bij centrum Malena in Doorn. Ik vertel over mijn ideeën en projecten. Mijn lezing wordt muzikaal omlijst door Frank Jenniskens (viool) en Ernst Buning (zang en gitaar).

Inloop vanaf 19.30u, entree €10, Centrum Malena, Beukenrodelaan 2K, Doorn, http://www.malena-team.nl

Zonlicht heeft een oneindige hoeveelheid toepassingen. We zijn als mensheid op weg naar een duurzame samenleving en hiervoor op zoek naar duurzame technieken. Het gebruik van zonlicht als energiebron heeft vele voordelen, zoals bijvoorbeeld CO2-besparing, en energieopwekking direct op de plek waar het gebruikt wordt.

Met de warmte van de zon wordt al veel gedaan, maar tegelijkertijd staan we nog aan het begin van het ontdekken van wat er allemaal mogelijk is met zonlicht.

Uitvinder en ecoloog Rick Claassen werkt aan het ontwikkelen en in de wereld zetten van nieuwe gebruiksmogelijkheden en toepassingen voor zonlicht. Hij werkt hiervoor met de warmte van direct zonlicht, en ontwikkelt nieuwe technieken om zonlicht te concentreren en te gebruiken.

Een kleine greep uit zijn ideeën:
Het maken van fair-trade sieraden, door goud en zilver op de plek waar het uit de grond wordt gehaald direct met zonlicht om te smelten tot nieuwe sieraden. Het roosteren van cacao, op de plantage, en er daar direct hoogwaardige chocola van te maken, in ovens die werken op zonlicht.
Het bundelen van zonlicht, tot een geconcentreerde lichtstraal, en deze straal gebruiken om bijvoorbeeld metaal mee te snijden, of onkruid te verwijderen, of als supersnel kookplaatje. En als laatste voorbeeld, het smelten en recyclen van kunststof met zonnewarmte tot hoogwaardige nieuwe producten.

Zonlicht is een natuurlijke energiebron, met wisselende kracht en ritme. Om deze nieuwe technieken tot een succes te maken is het noodzakelijk de kracht en het ritme van de zon als leidraad te nemen. Dit vereist een heel nieuwe omgang met tijd, werkritme en met jezelf. Door de kracht van het zonlicht goed te bestuderen en in te voelen, en door het ritme van het zonlicht te accepteren, te waarderen en er in mee te gaan ontstaan er waanzinnige nieuwe mogelijkheden en technieken.

In deze lezing verteld Rick Claassen over zijn eigen persoonlijke weg in het leren omgaan met de natuurlijke kracht van het zonlicht, en over de ideeën en projecten die daar uit zijn voortgekomen.

Meer informatie is te vinden op  https://www.facebook.com/events/526273330761144/ en op http://madebysun.blogspot.com

Advertenties

Een gedachte over “Lezing ‘Werken met de Kracht van Zonlicht’

  1. Hoi Rick,

    Veel plezier en succes met de workshop.

    Groetjes Walter

    Van: Het Wilde Licht Beantwoorden – Aan: Het Wilde Licht Datum: Fri, 28 Jun 2013 07:00:34 +0000 Aan: WETIK Hoff Onderwerp: [Nieuw bericht] Lezing Werken met de Kracht van Zonlicht

    WordPress.com Rick Claassen posted: “Aanstaande zaterdag houd ik een lezing bij centrum Malena in Doorn. Ik vertel over mijn ideeën en projecten. Mijn lezing wordt muzikaal omlijst door Frank Jenniskens (viool) en Ernst Buning (zang en gitaar). Inloop vanaf 19.30u, entree €10 Zonlicht “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s