Over Mij


Ik hou ervan nieuwe dingen uit te vinden, te experimenteren, te spelen en te maken. Ik schep er plezier en vreugde in om vernieuwende, holistische en integrale uitvindingen in de wereld te brengen. Ik leg gemakkelijk verbindingen tussen uiteenlopende gebieden, en hou van nieuwe invalshoeken en benaderingen.

Wat drijft me? 
Ik word diep geraakt door de schoonheid van het leven. Ik zie hoe we als mensheid omgaan met onze omgeving, en daar maak ik me zorgen over. Vanuit deze bezorgdheid, vanuit mijn liefde voor de wereld, en met de talenten die ik gekregen heb wil ik me inzetten voor een evenwichtige, duurzame samenleving. Ik vind het belangrijk om de verbinding met mijn innerlijke kracht te herstellen, en vind het van wezenlijk belang om onze band met de natuur nieuw leven in te blazen.

Waar komen mijn ideeën vandaan?
Mijn ideeën komen vanuit de stilte binnenin mij. Vaak ontvang ik ze in dromen of in meditaties. Soms voel ik gewoon hoe iets moet, of ‘weet’ ik opeens een oplossing. Als ik maquettes maak, teksten schrijf, of schets komen er aanpassingen, verfijningen of nieuwe oplossingen in beeld. Het is voor mij altijd een verrassing wat er komt. En na het krijgen van de ideeën begint natuurlijk het harde werk van het manifesteren van de ideeën in de wereld.

Wat is mijn achtergrond?
Ik ben afgestudeerd als ontwerper aan de Design Academy Eindhoven in 2006. Daarnaast heb ik in 2004 een bachelordiploma in de biologie behaald aan de Universiteit Utrecht.

 

“We leven in een tijd van grote veranderingen. Oude systemen werken niet meer en daardoor lijkt het alsof we in een crisis zitten. Tegelijkertijd is er een nieuwe wereld aan het ontstaan. Een nieuw bewustzijn is aan het groeien, een bewustzijn van eenheid met al het leven op aarde.

Deze nieuwe wereld kan niet ontstaan zonder creativiteit. Als mensheid kunnen we de keuze maken, gezamenlijk, om een duurzame, liefdevolle wereld te creëren. Hier is veel moed, visie, hard werken en creativiteit voor nodig.

Een duurzame wereld is de enige optie die we hebben, een andere optie is er niet. Die wereld ontstaat pas als we er voor kiezen. Ieder van ons, individueel.

We hebben allemaal die creativiteit in ons, de kracht en visie, intuïtie en wijsheid die nodig zijn om de wereld te creëren waarin we willen leven.

Dit is wat uitvinden voor mij betekent. Leven vanuit je hart en vanuit die wijsheid een nieuwe wereld scheppen.”

Rick Claassen